Sunday, August 9, 2009

Sheffield - Day 2

Kami breakfast di rumah Shaari. Sedap laksa and mee sup Su. Bersemangat Irfan makan bersama Ayuni.



Lepas makan kami posing la di ruang tamu rumah Shaari.




Kemudian kami mengekori kereta Shaari.



Kami ke Doncaster.



Untuk

Tengok je

Dan Untuk










Blackcurrent


Redcurrent


Gooseberry


Blackberry yang belum black lagi

Epal pun ada juga. Tapi tak boleh petik lagi sebabbelum masak sepenuhnya. Lagi 3 minggu baru boleh petik. Posing je la.








Berehat untuk makan

Kami ke McCallums Farm, Bank End Road, Finningley, Doncaster, DN9 3NT. Sini adalah ladang bagi penanaman pelbagai jenis berries, currents dan juga apple. Di samping tu ada juga kolam pancing. Bayarannya pancing 5 pound sehari. Dok la sepanjang hari kalau larat. Tapi bagusnya boleh bawa kereta sampai ke tepi kolam. Nak picnic sekali pun boleh.

Selepas selesai mengutip strawberry, kami pun pulanglah ke Durham. Terima kasih keluarga Shaari. Nanti datang ke Durham pulak.

2 comments:

anon suria said...

wa..jelesnyer dah masuk entry picking kat blog. tima kasih bnyk bnyk datang sheff. jangan serik yer...( hi...dapat gak heret saari ke fruit picking..ada geng agaknyer..) kalo tak ..jawab dia..buat per nak picking?

rasanya lps ni kami gi lagik tmpt ni sbb saari nak mancing ikan.

insyaAllah..nanti kami datang Durham..sekaligus ke New Castle and edinburgh ziarah kawan-kawan.

thanks again....dtg lagik tau!

Am said...

Wah, ni pun nak kena try jugak.

Tak tahu pulak kat mana strawberry picking sebelum nih.