Friday, November 27, 2009

Aidiladha - hari pertama (petang)

Banyak pulak aktiviti raya pertama ni sampai kena bahagi 2 bahagian. Acara sebelah petang pulak adalah acara yang tak dirancang. Lepas solat raya & makan, posing-posing, masing-masing tak tau nak buat ape. Nak beraya ke rumah kawan-kawan, tak de pulak yang menjemput. Lagi pun masih ramai lagi yang masih berada di majlis DUIS tu.

Tak tau la siapa punya cadangan tapi geng-geng bapa-bapa yang tetiba mengajak ke Newcastle untuk makan di restoran Turki. Kami tak pernah pergi lagi, so boleh je la walaupun kami tidak membawa Garmin. Redah je la.

Jenuh juga mencari parking. Maklumla hari Jumaat, hari orang kerja. .Kalau Sabtu /Ahad rasanya ok la sikit. Akhirnya dapat la juga tempat parking setelah mak turun kereta dan check kereta mana yang dah nak habis waktu parking nye. So kami tunggu kat situ je la.

Restoran tu namanya Get Stuffed Culture Cafe dan beralamat 10 St Mary's Place, Haymarket, NE1 7PG, Newcastle. Kami ambil tempat makan di tingkat atas sekali. Makan bersila. Dan kemudian kami buat macam rumah sendiri lak. Solat pun kat situ.

Lepas makan aktiviti posing-posing Raya di Newcastle.
Keluarga Afandi & Ayu


Keluarga Rahimie & Marlina


Keluarga Fauzi & Adlina


Keluarga Zulkifli & Wan kamariah


Keluarga Ustaz Jailani & Shidah


Keluarga Nasoruddin & Zarina


Friday special (Lamb & nasi)2 comments:

Nur said...

aiiii best nyer!!!

akak tak citer pong akak g? huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

jom kita g lak nanti nak? hahahah

zarina said...

Tu la, kan akak dah suggest sewa kete. baru le boleh jalan-jalan.